Kätlin Palestiinas: 23. juuni

Olen paar päeva käinud Orientis vaba saali kasutamas – sest mul on võti ja pmts ligipääs 24/7. Ühel päev proovisime improviseerida koos Danielega. Nii, et tema mängib tšellot ja mina tantsin samal ajal. Eksperiment oli väga huvitav, aga nõuaks palju tööd, et sellest mingi suurema asja saaks. Ja meil pole võimalust seda teha, sest Daniele läheb kaheks kuuks Itaaliasse perele külla.

Üks teine päev käisime Snowbar-is. See on koht, mis kõigile, nii kohalikele kui väljamaalastele räigelt peale läheb. Nimelt seal on bassein, kus saab vabalt ujuda ja sulistada. Eks basseine ole siin linnas veel, aga sellele basseinile on kõige vabam ligipääs. Üldse kogu see koht on nagu oaas selles linnas – peale ujumise saab ka poolalasti päevitada. Ma juba jõudsin mõelda, et võib juhtuda, et ma unustan kuidas mu jalad välja näevad selle aja jooksul, mis ma siin olen.

Eile lihtsalt hüppasin sisse Ramallah ballet center’sse, tutvustasin ennast ja esimene asi, mis mult küsiti oli see, millal ma klasse tahaksin anda. Lihtsalt enamik tantsijatest, kes siia Eestist tulnud on, on balleti või kaasaegse tantsu tegijad. Ma hüppasin sealt rohkem läbi selle mõttega, et äkki saan ise balleti või kaasaegset tantsu proovida. Aga nad ei tee suvel vist suurt midagi. Võibolla lähen siiski sinna lastega tantsima (lastele mingit tantsu tegema). Eks näis.

Hakkasin ka araabia keele tunde võtma. Tüdruk, kes mind õpetab on kõige hipim palestiinlanna, keda ma siiamaani kohanud olen. Ninarõngas ja väga stereotüüpide vastane. Tasub ta tunde võtta juba ainult selle pärast, et kuulda teistsugusi arvamusi Palestiina kohta.

Paar päeva tagasi tutvustasin lastele Eestit, rääkisin lugusid ja legende meie riigist ning pärast tutvustasid nemad mulle Palestiinat. Mis oli päris armas – 5-aastased olid veendunud, et Palestiina on maailma suurim riik, kõige ilusam ja siin elab kõige rohkem inimesi.

Vahepeal suutsin teha ka 4 ja pool minutit kestnud Skype vestluse Tartu Ülikooli magistrisse, mis oli ka päris naljakas. Homme lähen Jeruusalemma Greksile vastu (Jee, juudid, long time, no see). Järgmise nädalaga saab suvekool läbi ja pärast seda katsume Greksiga Iisraelile ja Palestiinale kuskil nädalaga ringi peale teha.

Päikselist jaanilaupäeva 😉

Vabatahtlike lähetamise projekti rahastab Eesti Välisministeerium arengu- ja humanitaarabi vahenditest.

arengukoostoo_est_rgb_vaike

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga